Ekspert Krystian. Kto to taki?
To pomysłodawca i założyciel „Oliw Południa”.
To jego pasja, determinacja, doświadczenie i zdobyta wiedza o oliwach, oliwkach, ich uprawie oraz fascynacja ludźmi, którzy podtrzymują tradycje uprawy gajów oliwnych dały początek „Oliwom Południa”.
Za cel działania obraliśmy edukację, zarażenie pasją do dobrej i zdrowej żywności, świadomości tego, co mamy na talerzu oraz radość z jedzenia.
Oliwa prawdziwa, premium, extra virgine, pełna polifenoli i innych ważnych składników dla naszego zdrowia, to wbrew pozorom nie jest produkt łatwo dostępny na sklepowych półkach.
Krystian przez kilka lat podróżując po włoskiej Apulii spotykał się z wieloma wytwórcami oliw, którzy przekazywali mu wiedzę jak wygląda proces tworzenia oliwy, czym prawdziwa oliwa się wyróżnia, jak się dba o drzewka oliwne, jakie są rodzaje oliwek i czym się wyróżniają, jak rozpoznać prawdziwą oliwę w gąszczu produktów oliwopodobnych, no i przede wszystkim jak się „je” oliwę.
Cała tą wiedzę znajdziecie na naszej stronie mediach społecznościowych.
Podziwiam wiedzę Krysiana o oliwie i sposób jej przekazyania. Chapeau bas.
Zaś oliwy oferowane przez Krystiana są świetne.
Dzień dobry,
Zajmuję się naukowo zastosowaniem ultradźwięków w ocenie autentyczności produktów żywnościowych, Czy byliby Państwo pomocą w badaniach nad oliwa extra virgin (e) ?
pozdrawiam
Andrzej Wesołowski
UWM w Olsztynie
Dzień Dobry
Proszę do mnie zadzwonić w lutym, to wrócimy do tematu i może coś pobadamy;)
Pozdrawiam serdecznie.
Panie Wojtku, jak zawsze “WIELKIE DZIĘKI” robię tylko to co KOCHAM;)