Darmowa dostawa dla wszystkich zamówień od 250 złotych
Facebook Instagram

Ekspert Krystian. Kto to taki?

To pomysłodawca i założyciel „Oliw Południa”.

To jego pasja, determinacja, doświadczenie i zdobyta wiedza o oliwach, oliwkach, ich uprawie oraz fascynacja ludźmi, którzy podtrzymują tradycje uprawy gajów oliwnych dały początek „Oliwom Południa”.

Za cel działania obraliśmy edukację, zarażenie pasją do dobrej i zdrowej żywności, świadomości tego, co mamy na talerzu oraz radość z jedzenia.

Oliwa prawdziwa, premium, extra virgine, pełna polifenoli i innych ważnych składników dla naszego zdrowia, to wbrew pozorom nie jest produkt łatwo dostępny na sklepowych półkach.

Krystian przez kilka lat podróżując po włoskiej Apulii spotykał się z wieloma wytwórcami oliw, którzy przekazywali mu wiedzę jak wygląda proces tworzenia oliwy, czym prawdziwa oliwa się wyróżnia, jak się dba o drzewka oliwne, jakie są rodzaje oliwek i czym się wyróżniają, jak rozpoznać prawdziwą oliwę w gąszczu produktów oliwopodobnych, no i przede wszystkim jak się „je” oliwę.

Cała tą wiedzę znajdziecie na naszej stronie mediach społecznościowych.

4 komentarze

  1. Podziwiam wiedzę Krysiana o oliwie i sposób jej przekazyania. Chapeau bas.
    Zaś oliwy oferowane przez Krystiana są świetne.

    • Dzień dobry,
      Zajmuję się naukowo zastosowaniem ultradźwięków w ocenie autentyczności produktów żywnościowych, Czy byliby Państwo pomocą w badaniach nad oliwa extra virgin (e) ?
      pozdrawiam
      Andrzej Wesołowski
      UWM w Olsztynie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *